ses snart!!

Ja nu är de inte långt kvar inte kl 6 åker vi till sysater å sover där å sen i möra bitti så åker vi tåg till arlande så sedan flyger vidare till Cypern... de ska bli så kul. men ja kommer att sakna mina grabbar så mycket!!Fast ja tror mest einar tror ja vi har ju inte vart i från varann så nångång än.. å löken brukar ju va i mora på jakt en vecka men de kommer nog gå bra...en vecka går ju rätt fort så!

Va på agillity igår me raja å de gick rätt bra hon vart faktiskt trött på slutet så hon vart lite seg..

Ne ni får ha de så bra kram

ja så kan de gå...

ja  i lördags så va jag på middag hos pernilla de va jätte gott å treligt åkte sen ner till älvdalen å festa lite på wäsa. de var jätte kul men så varmt... åh i söndags så bjöd ja sussa me familj å jens på middag de vart grillat å potatis gratäng.mmm.. de va kul!

Idag har ja gått anlags prov me raja de gick inte så bra men hon sköte sej jätte bra först sen pela de av men ja tog henne till spåret igen å då gick de jätte bra i varje hörn så ringa hon å blod uppehållet så började hon sick zacka. men när vi var 2-3 meter från klövern så vek hon av till totalt fel håll så sulla runt  å sen såg helt vilsen å trött ut... troligtvis för de va så varmt. men tiden tog slut men hon fick gå på spåret igen å hittade klövern. Men ja fattar inte varför hon inte hitta klövern hon gör de alltid annars... de blir mer träning me korta å mycke beröm å visa henne på spåret hela tiden så ska vi nog klara de å att hon får växa till sej=) men kan inte lyckas jämnt!=)Tur är att ja har tålamod me nått iaf!åh ja fick faktiskt beröm att gå me hund att ja va så lugn å inte stressa hunden=) de är ju kul att höra!

Men de blir iallafall öppen klas me zach den 29 i våmhus å sussa ska me med oknyt=) de är ju dagen efter ja kommer hem så de blir nog att stanna kvar i mora å sova där kan tänka mej att man är ganska så trött då.. sen blir de oxå att hämnta hö då oxå ska försöka fixa hage dena här vecka så de är klart innan ja åker så kan pållarna komma sen.. de ska bli så kul så kan man ju ha nån med sej oxå så man slipper rida själv + att grannen har en häst nu oxå!! ne nu blir de csi miami=)

sen gonatt!
ha de så bra kram

ridit,shoppat å agillity=)

Ja idag så åkte ja å pernilla till mora å stannade till i oxberg så ja fick prov rida fia de gick jäte bra hon är ju trippig å pigg men de är bara kul tycker ja=) å så va ja å hälsade på tingeling som blir med som sällskap när dom kommer ht men om någon har ett litet å lätt barn så får den gärna komma å rida henne.. får även me vagn så man kan ut å köra=) de ska bli så kul å ja längtar så mycket! men de verkar ju inte så possitivt av gubben!! men mne han har sitt intresse å ja har mitt!=)

FIA.


Tingeling=)


Sen vart de mora så vi handlade lite till resan lite linnen å nån topp å sen resten åt einar för han bara växer å växer börjar sina på kläder men de är fixat nu=) åh så har han fått sina första skor!! blir invigning på dom i möra!så kom maja ner oxå så hon umgicks me oss hela dagen va riktigt kul å träffa henne hoppas att de inte tar lika lång tid igen att ses!

sen när vi åkte hem å kom till ulvsjön så såg ja nå konstigt som va i vattnet så vi stannade å de va ju en älg som stod där=) riktigt kul att se de är ju inte varje dag man ser en älg å specielt i vatten!Så kom man hem till halv 7 så de va bara å packa in i nästa bil å iväg på agillity kurs va riktigt kul å ja fick mottion å raja gjorde de så bra.. hon blir nog e sån hund ist för älg/björn hund!

raja!


Sen på måndag så blir de anlags prov för mej å raja å för hoppningsvis öppen klass me raja å zach den sista!!=)
Känns som allt börjar flyta på å de är kul hoppas de går bra bara!!=)
Imorgon blir de till syster på middag min bröder å päronen kommer oxå så de ska bli kul! sen blir de stugun på björn test me raja.. spännande!

ne nu har ja fått kramp är inte van att skriva så här mycket men de börjar hända lite i mitt liv=) hahahah...
ha de bra! kram

viltspårs kurs!


Ja ihelgen så har de vart fullt upp me viltspårs kurs!Åh de har vart så kul skulle ha vart typ en fortsättning tycker ja där man får lära sej att göra lite svårare spår osv. Bara för å träffas å ha kul å träna hundar=)
Men iaf första dagen så var vi i sveg vid ridhuset och en bit mot älvros å de första spåret ja gick me Raja gick i full fart ville inte bromsa henne första gången eftersom de va första nu å sen att de inte gick nå bra förra året. Men andra spåret gick jätte bra lugnt å väldigt konsentrerad!Så slapp även mattes hjärta slå i 170=)

Lördagen så vart vi efter Loddvägen då gick vi oxå 2 spår första gick jätte bra. Åh andra gick oxå bra men precis i början så flög de upp en tjäder höna så raja sprang dit (precis brevid spåret) å då hitta vi ägg så den låg å ruvade. men ja tänkte att ja fick lov att ta bort henne där ifrån fort så ja kopplade lös å satte henne på spåret igen å hon satte igång å fortsatte men efter en liten bit så va fågeln där igen så då vart de väldigt intressant igen men sa man åt henne så fortsatte hon spåra å de tycker ja är väldigt bra för henne efter som hon bara är 1 ½ år å är en jakt hunnd å dom kan ju jaga lite va som helst i början! men iaf vi fortsatte å de gick bra tills vi kom i nästa vinkel å dar fick hon lite svårt så hitta hon björn spår å följde de till ett träd som va väldigt rivet. men när hon hade kollat klart de så sprang hon till baka till spåret å hitta klövern!=)Söndag så var vi i sveg efter soptipps vägen å hurtigruttsvägen. Första spåret gick bra vi var vilsna men vi lite på raja å visst fast de kändes totalt fel så va vi rätt man ska lyssna på hunden den hittar mer än va man tror=) Men andra spåret så vart de väldigt knasigt antagligen så vart de 2 spår på varann eller så hade dom andra gått fel så vi hade typ inga snitslar att gå efter å raja hittade spåret ett tag men sen satte hon sej bara å titta på mej å pep som att hon va helt förtvivlad. Så vi gick upp på en högre punkt för att se om vi hitta vägen! så då såg vi en snitsel långt ner så vi gick till den å där hittade hon spåret å hittade klövern å de känns som de är de som är huvudsaken för hunden att dom hittar målet!Tack helena att du fotade=)
Sen la ja spår åt zach oxå me mycke blod uppe håll å tvära svängar men han tyckte de va kul å lyckades kanon=) Sen så så fick dom även nosa på en död björn unge å de klarade raja galant å å zach oxå men han va lite på spänn=)

Men tack Ulrika å alla andra för en underbar helg! kram

RSS 2.0