viltspårs kurs!


Ja ihelgen så har de vart fullt upp me viltspårs kurs!Åh de har vart så kul skulle ha vart typ en fortsättning tycker ja där man får lära sej att göra lite svårare spår osv. Bara för å träffas å ha kul å träna hundar=)
Men iaf första dagen så var vi i sveg vid ridhuset och en bit mot älvros å de första spåret ja gick me Raja gick i full fart ville inte bromsa henne första gången eftersom de va första nu å sen att de inte gick nå bra förra året. Men andra spåret gick jätte bra lugnt å väldigt konsentrerad!Så slapp även mattes hjärta slå i 170=)

Lördagen så vart vi efter Loddvägen då gick vi oxå 2 spår första gick jätte bra. Åh andra gick oxå bra men precis i början så flög de upp en tjäder höna så raja sprang dit (precis brevid spåret) å då hitta vi ägg så den låg å ruvade. men ja tänkte att ja fick lov att ta bort henne där ifrån fort så ja kopplade lös å satte henne på spåret igen å hon satte igång å fortsatte men efter en liten bit så va fågeln där igen så då vart de väldigt intressant igen men sa man åt henne så fortsatte hon spåra å de tycker ja är väldigt bra för henne efter som hon bara är 1 ½ år å är en jakt hunnd å dom kan ju jaga lite va som helst i början! men iaf vi fortsatte å de gick bra tills vi kom i nästa vinkel å dar fick hon lite svårt så hitta hon björn spår å följde de till ett träd som va väldigt rivet. men när hon hade kollat klart de så sprang hon till baka till spåret å hitta klövern!=)Söndag så var vi i sveg efter soptipps vägen å hurtigruttsvägen. Första spåret gick bra vi var vilsna men vi lite på raja å visst fast de kändes totalt fel så va vi rätt man ska lyssna på hunden den hittar mer än va man tror=) Men andra spåret så vart de väldigt knasigt antagligen så vart de 2 spår på varann eller så hade dom andra gått fel så vi hade typ inga snitslar att gå efter å raja hittade spåret ett tag men sen satte hon sej bara å titta på mej å pep som att hon va helt förtvivlad. Så vi gick upp på en högre punkt för att se om vi hitta vägen! så då såg vi en snitsel långt ner så vi gick till den å där hittade hon spåret å hittade klövern å de känns som de är de som är huvudsaken för hunden att dom hittar målet!Tack helena att du fotade=)
Sen la ja spår åt zach oxå me mycke blod uppe håll å tvära svängar men han tyckte de va kul å lyckades kanon=) Sen så så fick dom även nosa på en död björn unge å de klarade raja galant å å zach oxå men han va lite på spänn=)

Men tack Ulrika å alla andra för en underbar helg! kram

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Tack själv Suss för hjälpen. Vi alltså du jag sussa liza har jag tänkt ska ut och äta för min instruktörs slant 500:- Något får vi väl. Vad sägs??? Kram.

2010-05-10 @ 14:14:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0